پکیج دیواری یکی از بهترین و محبوبترین وسایل گرمایشی در منزل است که علاوه بر تامین آب گرم مصرفی، آب گرم مورد نیاز برای شوفاژ و وسایل گرمایشی را فراهم میکنند. با شروع فصل سرما پکیج های دیواری دوباره کابرد پیدا میکنند اما بهتر است پیش از شروع روزهای سرد ابتدا سرویس پکیج دیواری را انجام داده و در صورت نیاز تعمیرات لازم را برای آن انجام دهیم.

 پکیج دیواری، آب گرم مصرفی خانواده برای حمام و شستشو و همچنین آبگرم موردنیاز برای رادیاتور شوفاژ را تأمین می‌کند و با استفاده از آن دیگر از مزاحمت‌ها و سروصداهای موتورخانه خبری نیست. پکیج در واقع موتورخانه کوچکی است که برای هر واحد مسکونی به‌طور جداگانه کار گذاشته می‌شود و به دلیل راندمان بالا و جای کمتری که اشغال می‌کند، محبوبیت بسیاری پیداکرده است.

پکیج های دیواری مزایای زیادی نسبت به سیستم شوفاژ و موتورخانه و آبگرمکن ها دارند که از مهمترین آنها میتوان به دسترسی راحت و سریع به آب گرم، مستقل بودن پکیج دیواری هر واحد از کل ساختمان، تنظیم دمای آب مصرفی و رادیاتور به اندازه دلخواه، اشغال فضای کمتر در خانه، کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری، مصرف بهینه سوخت و بازدهی بالا اشاره کرد. سرویس به موقع پکیج دیواری بهترین راه برای حفظ و نگهداری این وسیله پرکاربرد است که خسارات احتمالی و هزینه‌های جانبی سرویس و تعمیر این وسیله را تا حد زیادی کاهش میدهد.

سرویس پکیج دیواری بهتر است هر چند ماه یک بار انجام شود تا در صورت وجود مشکل در هر کدام از قطعات دستگاه اقدامات و تعمیرات لازم هر چه زودتر انجام شود اما به طور کلی باید پیش از شروع فصل سرما سرویس پکیج را حتما انجام دهید. توصیه میکنیم سرویس سالیانه پکیج دیواری خود را به یک متخصص و تعمیرکار حرفه ای بسپارید تا هم سرویس و هم رسوب زدایی پکیج دیواری به خوبی انجام شود. اگر پکیج دیواری را به تازگی خریداری یا تعمیر کرده اید بهتر است هر نیم سال یک بار سرویس آن انجام شود. در صورت وجود املاح در آب و رسوب در قطعات و لوله‌های رادیاتور علائم مشخصی در سیستم ظاهر میشود که در چنین شرایطی باید هر چه سرعتر رسوب زدایی را انجام داد.

برای اینکه بتونید مشکل پکیج را شناسایی و برطرف کنید قبل از هر اقدامی باید برند تولید کننده پکیج و مدل پکیج را بدانید . زیرا عیب یابی پکیج های مختلف کمی با هم متفاوت میباشد.

هزینه تعمیر پکیج و سرویس پکیج برای تعمیرات انواع پکیج متفاوت است. به عنوان مثال هزینه سرویس پکیج ایران رادیاتور و تعمیر پکیج ایران رادیاتور با قیمت سرویس پکیج بوتان یا تعمیر پکیج ایرفو متفاوت است. در کل این اختلاف هزینه، به دلیل نحوه کار و هزینه متفاوت قطعات در برندهای مختلف است. مثلا نحوه تخلیه آب پکیج بوتان با نحوه تخلیه آب پکیج ایران رادیاتور فرق دارد، علاوه بر آن نحوه تخلیه آب پکیج در برندهای دیگر نیز متفاوت است.

با توجه به اینکه تعمیرکاران سیار به دلیل حضور در نقاط مختلف و قابلیت انتقال ویروس جزو افراد پر خطر به حساب می‌آیند لازم است در مواقع خرابی پکیج برای حفظ امنیت خود و خانواده خود به نکات زیر توجه کنید :

با توجه به اینکه بیش از 70 درصد از ایرادات پکیج براحتی توسط مصرف کننده قابل برطرف شدن هست با مطالعه مقالات این سایت در وحله اول تمام تلاش خود را کنید تا مشکل پکیج را خودتان حل کنید.

اگر با مطالعه مقالات و مشاوره تلفنی با افراد متخصص قادر به برطرف کردن مشکل پکیج نشدید در انتخاب تعمیرکار نهایت دقت را کنید.

پیش از حضور تعمیرکار به صورت تلفنی نکات ایمنی را به تعمیرکار گوش زد کنید و از او سوال کنید آیا سرما خورده است یا نه، در صورت مثبت بودن جواب از وی عذرخواهی کرده و به دنبال فرد دیگری باشید

قبل از حضور تعمیرکار به او به صورت تلفنی حساسیت خود را نسبت به داشتن ماسک و دستکش و همچنین رعایت نکات بهداشتی اعلام کنید.

قبل از آمدن تعمیرکار مقداری محلول ضد عفونی آماده کرده و قبل از حضور تعمیرکار به داخل منزل از وی بخواهید کیف و دست و ابزار خود را به خوبی ضد عفونی کند.

اکیداً توصیه میکنم یک جفت دمپایی تمیز آماده کرده و جلوی درب گذاشته تا تعمیرکار استفاده کند

در هنگام انجام تعمیر به هیچ عنوان فاصله خود را با وی کمتر از سه متر نکرده و سعی کنید از دور نظاره‌گر باشید.

برای تسویه حساب از تعمیرکار شماره کارت گرفته و مبلغ را اینترنتی واریز کنید و حتی اگر تعمیرکار دستگاه پوز همراه داشت کارت عابر خود را به او ندهید و نهایتا خودتان کارت بکشید

پس از انجام کار و خارج شدن تعمیرکار از منزل پکیج و اطراف آن و همچنین مسیر ورود و خروج او را کاملا ضد عفونی کنید

ولی مهمترین قسمت این موضوع انتخاب تعمیرکار می‌باشد.

شرکت پکیجکار این ضمانت را می‌کند که کلیه تعمیرکارانش کلیه نکات بهداشتی را رعایت کرده و در سلامت کامل می‌باشند.

کد خطا و یا ارور پکیج چیست؟

کد خطای پکیج دیواری به علائمی گفته می‌شود که توسط برد الکترونیک برای عیب یابی مشکل دستگاه به ما نشان داده می‌شود، ولی اگر بخوام شفاف‌تر توضیح بدم به این صورته :

برد الکترونیک پکیج دیواری که به عبارتی مغز دستگاه می‌باشد رروی عملکرد تمام قطعات پکیج نظارت دارد، این نظارت بوسیله سنسورهایی صورت می‌گیرد که در نقاط مختلف پکیج وجود دارد و در مواقع بروز مشکل در قسمتی از پکیج برد کنترل توسط این سنسورها به وجود عیب پی برده و برای اینکه به مصرف کننده اطلاع دهد که عیب مورد نظر از کدام قسمت می‌باشد اگر پکیج دیجیتال باشد با مشخص کردن حروف و اعداد لاتین روی نمایشگر و اگر پکیج آنالوگ باشد بوسیله چشمک زدن برخی از چراغ ها اطلاع می‌دهد.

دوستان عزیز همانطور که همیشه عرض کردم بررسی کد خطای پکیج و یا به عبارتی ارور پکیج اولین مرحله از تعمیر پکیج می‌باشد. این بدان معناست که در صورت بروز هر مشکل در پکیج دیواری خود قبل از انجام هر اقدامی شما می‌بایست دقت کنید آیا کد خطا مشخص شده است یا خیر !
پس اولین گام از مراحل اولیه شناسایی عیب در پکیج دیواری بررسی ارور پکیج میباشد.

مواردی که باعث می شود پکیج شما نیاز به تعمیر یا سرویس داشته باشد:

✔ انباشته شدن رسوب داخل پکیج بوتان

✔ وجود هوا داخل رادیاتور پکیج

✔ گرم نشدن کل رادیاتور

✔ انباشته شدن جرم داخل ورودی آب و خروجی رادیاتور

✔ تخلیه نشدن گاز به صورت کامل از هواکش

✔ افزایش نشتی پکیج به مرور زمان

✔ خراب شدن پرش سوئیچ هوا پکیج

✔ خرابی شیر تخلیه

اصلی ترین دلیل خاموش شدن پکیج چیست؟

مهمترین دلیل خاموش شدن در انواع پکیج دیواری که در هنگام تعمیر پکیج باهاش برخورد میکنیم معمولا کم شدن فشار بار پکیج میباشد که توسط پرشر سوئیچ آب شناسایی شده و اقدام به قطع کامل عملکرد پکیج خواهد شد .

جهت رفع این مشکل باید شیر پرکن که در زیر پکیج قرار گرفته را باز کنید تا عقربه فشار روی 1/5 بار برسه و سپس ببندید .

باید این نکته را خدمت شما عرض کنم که در صورت خرابی پکیج قبلا از هر اقدامی فشار بار پکیج را چک کنید که عقربه آن زیر عدد ۱ نباشه . یکی از دلایل اصلی از کار افتادن پکیج پایین بودن فشار بار پکیج میباشد .

برای بالا بردن فشار بار پکیج اگر اولین بار است که قصد انجام این کارو دارید به روش زیر عمل کنید :
قبل از هر اقدامی میبایست قطعه ای به نام شیر پرکن را در پکیج پیدا کنید . این قطعه در زیر پکیج قرار گرفته است و برای مشاهده آن حتما میبایست خم شوید و زیر پکیج را مشاهده کنید . شیر پرکن دارای ولوم پلاستیکی به رنگ مشکی و یا آبی میباشد . شما باید ولوم شیر پرکن را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا زمانی که عقربه فشار پکیج روی 1/5 بار برسد و سپس آن را محکم ببندید .
نکته : حتما قبل از ترک محل از بسته بودن کامل شیر پرکن اطمینان حاصل یابید .
اگر فشار آب سرد ساختمان کم باشد باید در ساعات پایانی شب این کار را انجام دهید .
اگر فشار پکیج بیشتر از 2 بار رفت از یکی از رادیاتورها کمی آب تخلیه کنید تا فشار نرمال شود.

تعمیر پکیج بوتان

جهت عیب یابی و تعمیر سرویس پکیج بوتان و رفع مشکلات آن نیاز ایت که نسبت به کدهای خطا این پکیج اطلاعات کافی داشته باشید. در زیر به بررسی ارورهای پکیج بوتان در مدل های مختلف می پردازیم.

کد خطا های پکیج بوتان مدل 324

✔ قرمز  یک دهم ثانیه ( قرمز چشمک زن هر یک دهم ثانیه یک چشمک زده می شود در ثانیه شش بار چشمک می زند ) قطعه ان تی سی

✔ قرمز پنج دهم ثانیه ( پشت سر هم چشمک می زند ) قطعه پتانسیومتر  مصرفی بین 80 و 70 گرمایش

✔ قرمز ثابت ( هر یک ثانیه یک بار چشمک می زند ) قطعی،  خرابی یا عمل نکردن کلید حرارتی یا ترموستات دوبل ، عدم تشکیل شعله، شیر گاز جرقه زنی حسگر،

✔ قرمز هر یک ثانیه ( در هر یک ثانیه دوبار چشمک می زند) روشن نشدن مشعل بین دو یا سه سیکل جرقه زنی

✔ قرمزهر یک دوثانیه ( هر یک ثانیه دوبار می زند ) اشکال در کلید حداقل فشار آب یا فیوز دوآمپر

کد خطا هی پکیچ بوتان تیپ آلتا

✔ زرد ثابت: مصرفی، ان تی سی مصرفی قطع است

✔ زرد چشمک زن: وضعیت حداکثر توان مقدار مصرفی، توان دستگاه می باشد

✔ قرمز ثابت: گرمایش ان تی سی ترموستات دود، عدم تشکیل شعله، برد کنترل اشکال دارد، کلید حداقل فشار آب

✔ قرمز چشمک زن: کلید حرارتی عمل کرده

✔ چراغ سبز ثابت: مشعل روشن است

✔ چراغ سبز چشمک زن یک تا پنج ثانیه : پنج بار در یک ثانیه سیستم به حالت آماده باش و آماده به کار است. تقاضایی صادر نشده است.

✔ چراغ سبز چشمک زن سریع: ورودی و خروجی محدود،  میزان ورودی و خروجی را چک کنید.

✔ چراغ سبز چشمک زن هر پنج دهم ثانیه: حالت زمستانه، حالت انتظار، پرشر دود، مجموعه فن گیرپاژ پمپ، اشکال در کلید حداقل فشار آب تا ده دقیقه، قفل کردن ان تی سی مقاومت کاذب، اشکال در کلید فشار چگالیده

کدهای خطای پکیج بوتان مدل اپتیما

در صورتی که دستگاه شما یکی از مواردی که در قسمت پایین ذکر خواهد شد را نشان داد ، حتما در اولین فرصت با نمایندگی دیجی امداد رسان تماس بگیرید.

✔ زرد ثابت: مصرفی، ان تی سی قطع کرده است

✔ زرد چشمک زن: وضعیت حداکثر توان، مقدار مصرفی از توان دستگاه بیشتر است.

✔ قرمز ثابت: گرمایش ان تی سی ترموستات دود، عدم تشکیل شعله، برد کنترل، اشکال در کلید حداقل فشار آب

✔ قرمز چشمک زن: کلید حرارتی عمل کرده

✔ چراغ سبز ثابت : مشعل روشن است

✔ چراغ سبز چشمک زن پنج بار در یک ثانیه: : پنج بار در یک ثانیه سیستم به حالت آماده باش و آماده به کار است. تقاضایی صادر نشده است.

✔ چراغ سبز چشمک زن سریع: ورودی و خروجی محدود،  میزان ورودی و خروجی را چک کنید.

✔ چراغ سبز چشمک زن هر پنج دهم ثانیه: حالت زمستانه، حالت انتظار، پرشر دود، مجموعه فن گیرپاژ پمپ، اشکال در کلید حداقل فشار آب تا ده دقیقه، قفل کردن ان تی سی مقاومت کاذب، اشکال در کلید فشار چگالیده

کد خطا های پکیج بوتان مدل بنزل پرو

 56, 57, 58, 59, 60, EL21, EL22, EL30, EL31, EL50, 20, 21, 22, 30, 31, 40, 41, 42, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 10, 11

تعمیر پکیج بوتان مدل روما

در صورتی که پکیج شما این چنین کد خطا ها یا ارور ها را نشان دهید به معنی این است که دستگاه نیاز به تعمیر دارد کد خطاها شامل: چشمک زن چراغ زمستانه تابستانه، A01, A02, A03, A04, A06, A07, A11, ADG

کد خطا های پکیج بوتان مدلCV

E1, E13, E15, E17, E2, E25, E27, E29, E3, E4, E5, E6, E7, E8, E9, E99

کد خطا های پکیج بوتان مدل نگا بنزل

1، 2، 3، 4، 5،6، 7، 8، چشمک زرد،  چشمک زن قرمز

کد خطا های پکیج بوتان مدل ورنا 888

E01, E02, E03  ، قفل دائم E04 ، قفل موقت، E06, E07, E09, E11, E12, E26, E37, E40, E41, E42, E43, E44, E62, E72, E80, E81, E82, E83, E84, E98, E99

کد خطا های پکیج بوتان مدل دستگاه پرلا

ADG, E01, E02, E03, E04, E06, E07, E011,   چشمک زن چراغ و دما

کد خطا های پکیج بوتان مدل کالدا

✔ قرمز ثابت: عملکرد یا قطعی کلید حرارتی یا قطعی ترموستات دود

✔  قرمز چشمک زن:  قطعی در ان تی سی

✔ قرمز زرد، زرد همزمان : اشکال در کلید حداقل فشار آب

تعمیر پکیج بوتان مدل calda venezia

✔ زرد چشمک زن: وضعیت سوپد  یا حداکثر توان

✔ زرد ثابت: سنسور ان تی سی مصرفی قطع کرده

✔ سبز یک تا پنج ثانیه چشمک زن : آماده به کار، عدم تقاضا برای استفاده ذ

✔ سبز ثابت: مشعل روشن

✔ سبز هر پنج دهم ثانیه چشمک زن: حالت زمستانه ، حالت انتظار، پرشر دود ، گیر پاژ پمپ

✔ سبز چشمک زن سریع: سیستم کنترل چک شود

✔ قرمز ثابت: سنسور ان تی سی گرمایش ترموستات دود، عدم تشکیل شعله برد کنترل

✔ قرمز چشمک زن

به طور کلی ما در سیستم شوفاژ دیواری دو نوع عیب داریم:

۱- اول معایبی که توسط برد الکترونیک شناسایی شده و بوسیله کد خطا به شما اعلام میشود . البته این کد خطا در پکیج آنالوگ با چشمک زدن یک یا چند چراغ مشخص می‌شود و در پکیج های دیجیتال این کد خطا روی مانیتور ظاهر میشود .

جهت تعمیر پکیج و عیب یابی اینگونه معایب قبل از هر چیزی میبایست به صفحه کدهای خطای انواع شوفاژ دیواری که در منو سایت نیز وجود دارد مراجعه کرده و از طریق کدهای خطای اعلام شده در این صفحه و تشریح عیب یابی که مشاهده میکنید اقدام به برطرف نمودن عیب بوجود آمده نمایید .

۲- عیب یابی ایراداتی که هیچ گونه خطایی اعلام نمیکنه ولی عملکرد پکیج را مختل میکند . در ادامه با ارائه چند مثال برخی از این عیوب را که عملکرد پکیج را مختل میکنند ولی برد الکترونیک توانایی شناسایی آنها را ندارد را با هم بررسی میکنیم .

رادیاتورها گرمای مناسبی ندارند :

قبل از هر اقدامی نسبت به هواگیری رادیاتورها و تنظیم فشار بار پکیج اطمینان حاصل کنید.

منبع: تعمیرات پکیج بوتان نمایندگی تهران ابرکاوان