Eftersom fler nya bilar (särskilt elbilar) inkluderar en automatisk växellåda, har det automat körkort ökat i popularitet! Det som är bra med ett automatiskt körkort är att man inte behöver lägga tid på växellådan, istället fokusera på körmanövrar och trafik under olika förhållanden. Detta betyder wharf att ditt körkort endast tillåter dig att köra automatiska bilar, inte manuellt.

Fördelar med ett automatiskt körkort

Att manuellt växla är en annan sak du måste tänka på när du kör – och många tycker att detta är för överväldigande. I en automatisk bil växlar bilen själv, så det finns bara två pedaler att hålla reda på gaspedalen och bromsen. Detta är särskilt användbart när du kör i staden där du ofta behöver starta och stanna.

En annan fördel med att ta ett automatiskt körkort är att hela processen oftast går snabbare och billigare!

En av de mest tidskrävande delarna att lära sig i en bil är växellådan. Att hoppa över den här modulen minskar tiden det navigator att lära sig bilens mekanik och låter dig fokusera på att lära dig trafikregler, vägskyltar och hur man beter sig i trafiken. Det kommer att spara tid och pengar i körövningar!

Antalet automatiska bilar ökar stadigt! Elbilar blir allt populärare, vilket är ytterligare en fördel med att ha ett automatkort – elbilar finns naturligtvis utan växellåda! I Sverige är de flesta nya bilar som säljs automatiska och du kan alltid välja automatiska bilar när du hyr ett fordon.

Går från automatisk till manuell

Vad händer om tine byter mitt under körkortsresan? Om tine inte längre vill ta ett automatiskt körkort och village byta till manuellt, kan jag?

.Ja visst kan man ändra sig! Du behöver inte göra om allt eftersom du har ändrat dig. Även om du nästan har nått slutet av noise körutbildning och önskar byta till en homemade är det inga problem med detta.

Det enda du behöver lära dig är växellådan och att växla. Faktum är att du förmodligen har tjänat på att fokusera mer på säker körning än växellådan hittills.

Om du redan har tagit ditt automatiska körkort är det enda du behöver göra igen förarprovet – eftersom ditt teoretiska prov och riskkurser fortfarande gäller.

Olika priser för ett automatiskt körkort??

Det är ingen skillnad i lektionspris när det kommer till att köra manuell eller automatisk bil på My Driving Academy. Skillnaden ligger i mängden lektioner du kan behöva för att korrekt lära dig växellådan i en manuell bil. Vanligtvis krävs färre lektioner för att lära sig mekaniken i en automatisk bil, så det totala priset för att få en automatisk licens kan vara lägre. För att få en god uppfattning om hur många lektioner du kan behöva för att bemästra att köra automatbil, boka en provlektion med någon av våra erfarna körlärare. Testlektioner är en bedömning av dina körförmåga och noise lärare kommer att kunna göra en plan för att ta ditt körkort, baserat på dina kunskaper, erfarenhet och önskad deadline. Tillsammans kan ni skapa ett schema och planera för att få noise licens när du vill.