Carpe diem, oftewel pluk de dag. Je ziet het letterlijk overal staan, maakt niet uit waar je bent. Of jij nu op het internet bent of jij rijdt door een straat heen en je ziet het op een huis. Iedereen maakt gebruik van de spreuk carpe diem maar wat is de carpe diem betekenis nu eigenlijk?

Waar zie je carpe diem allemaal?

Overal waar je komt zie je wel de spreuk carpe diem, je ziet ze zelfs in een restaurant op de muur staan. Het maakt dus niet uit waar jij bent, overal word jij eraan herinnert dat het leven mooi is en jij er alles uit moet halen wat erin zit. Hoe jij alles uit het leven gaat halen wat erin zit is natuurlijk helemaal aan jezelf, je kunt het helemaal invullen zoals jij het wilt. De ene die houdt van reizen en haalt op die manier alles uit het leven, terwijl een ander liever kiest voor thuis zitten met kaarsjes en op die manier optimaal geniet van het leven.

Carpe diem betekenis

Je vraagt je vast af wat nu precies de carpe diem betekenis is, toch is het vrij eenvoudig uit te leggen want het betekent dat jij moet doen wat je leuk vindt. Als jij naar een ander gaat luisteren dan leef jij niet het leven dat je wilt maar dan je dat van een ander, in plaats daarvan kun je beter je eigen gevoel volgen en op die manier jouw eigen leven lijden. Het kan soms lastig zijn om alles op je eigen manier te doen, maar als jij daar eenmaal aan gewend bent zul je zien dat het leven daardoor veel beter wordt voor jou.

Leef nu het leven wat je wilt

Als jij je bezighoudt met wat er gisteren is gebeurd of wat er morgen gaat gebeuren dan vergeet jij helemaal te leven in het hier en nu, juist nu leef jij je leven en moet je eruit halen wat eruit te halen valt. Het heeft geen nut om je druk te maken over wat er vorige week is gebeurd want je kunt daar toch helemaal niets meer aan veranderen. Natuurlijk kun je er wel aan terug denken maar als jij je er druk om gaat maken verlies jij de waardevolle tijd die je nu hebt. 

Wat is de overgang?

De overgang, die ook wel menopauze wordt genoemd, is een natuurlijk proces van het lichaam wat ervoor zorgt dat je als vrouw niet meer vruchtbaar bent. De overgang gaat meestal niet ongemerkt voorbij, het grootste deel van vrouwen heeft last van veel klachten en haten daarom de overgang. Zo is gewichtstoename overgang heel erg normaal, doordat jouw lichaam anders gaat werken kan het gebeuren dat jij makkelijker aankomt in gewicht en dat is toch wel heel jammer.

Hoe komt gewichtstoename overgang?

Tijdens de overgang gaan de hormonen in het lijf anders werken, het gebeurt dan ook dat de stofwisseling trager gaat werken en jij dus sneller in gewicht aankomt. Waar jij dus eerst kon eten waar jij zin in had moet jij nu opletten met wat je eet, voor je het weet vliegen de kilo’s eraan. Dat is toch wel heel vervelend want juist als je hormonen aan het rommelen zijn heb je zin om lekker iets weg te snaaien, gelukkig kun jij ook op een gezonde manier iets eten of snoepen. Als jij eens nadenkt over wat er allemaal aan lekker dingen te eten zijn dan wordt de gewichtstoename overgang al een stuk minder, jij kunt dan dus weer losgaan met eten zolang je het maar verantwoord doet.