Podaljšanje vozniškega dovoljenja tako pogosto, kot si misliš. Najpogosteje veljavnost vozniškega dovoljenja poteče šest let. Če ste v roku treh mesecev od datuma izteka veljavnosti in v tem času še niste uporabili vozniškega dovoljenja, potem morate poiskati novo. Če pa v zadnjem letu ali dveh (ali celo dlje) niste uporabljali svojega vozniškega dovoljenja, potem pravzaprav ni razloga, da bi hiteli po novega – vedno imejte s seboj dodatno kopijo .

 

Kateri obrazec morate oddati za podaljšanje vozniškega dovoljenja? 

Če želite podaljšati vozniško dovoljenje, morate predložiti obrazec s spletnega mesta državnega sekretarja. Spletni obrazec bo zahteval vaše ime, datum rojstva, številko socialnega zavarovanja in druge potrebne podatke. Nato boste morali predložiti dokazilo o prebivališču, kot je račun za komunalne storitve ali bančni izpisek. Ko oddate obrazec in vnesete vse zahtevane podatke, je treba vozniško dovoljenje podaljšati v 10–14 delovnih dneh.  

 

Izpit Foz Obnova  Vozniškega dovoljenja? 

 

Za podaljšanje vozniškega dovoljenja boste morali opraviti nekaj preprostih izpitov. Tukaj je nekaj najpogosteje opravljenih pregledov.

 

  • Izpit znanja vožnje vas sprašuje o osnovnih prometnih predpisih in varni vožnji.

 

  • Preskus vida zahteva, da vidite dve črti na daljavo in ugotovite, katera je krajša.

 

  • Preizkus prepoznavanja prometnih znakov preveri vašo sposobnost branja in razumevanja znakov.

 

  • Vaja odzivnega časa meri, kako hitro se lahko odzovete, ko vas zahtevajo, da opravite naloge, kot je polkrožno zavijanje ali menjava voznega pasu.

 

  • Vaja zaznavanja nevarnosti simulira pogoje vožnje s postavljanjem vprašanj o nenadnem zmanjšanju svetlobe, križiščih s pešci in drugih nevarnih situacijah.

 

Zdravniški pregled:

 

Za podaljšanje vozniškega dovoljenja boste morali obiskati zdravnika. To zahteva zakonodaja v večini zveznih držav in lahko pomaga zagotoviti, da ste upravičeni do vožnje.

 

pregled Zdravniškizbiranje zdravstvene anamneze, fizični pregled in po možnosti presejanje za bolezni, kot sta epilepsija ali možganska kap. Odvisno od države bodo morda potrebni tudi drugi testi.

 

Če imate kakršno koli težavo z vašo vozniško sposobnostjo, ki je niste rešili med prvotnim postopkom za pridobitev vozniškega dovoljenja (kot je neporavnan prometni poziv), vas lahko zdravnik napoti k odvetniku ali kurtizani za dodatno pravno pomoč. Vsekakor lahko preverite lam care , če želite zdravniški pregled za podaljšanje vozniškega dovoljenja.

 

Zaključek:-  

Ker se bliža rok za podaljšanje vozniškega dovoljenja, je zdaj še kako pomembno, da skozi celoten postopek skrbno preidete. Včasih ste lahko preobremenjeni s številom korakov, povezanih s podaljšanjem licence. Ta članek je skušal poenostaviti celoten postopek in zagotoviti, da pri podaljšanju licence ne boste imeli težav.