If you’re preparing to take the C_HAMOD_2404 SAP Certified Associate – Data Engineer – SAP HANA examination, PassQuestion has an excellent resource for you. They offer high-quality¬†SAP HANA Data Engineer C_HAMOD_2404 Real Questions, which are designed to help you get to grips with the actual constraints of the exam. These C_HAMOD_2404 real questions are an invaluable tool in your preparation, allowing you to familiarize yourself with the exact format and structure of the exam. This understanding of the exam pattern will be tested, enhancing your knowledge and preparation. Furthermore, the SAP HANA Data Engineer C_HAMOD_2404 Real Questions boost your confidence level. They give you a real sense of what to expect, so you can walk into the exam room feeling prepared, assured, and ready to succeed.

C_HAMOD_2404 Exam Description – SAP Certified Associate – Data Engineer – SAP HANA

This certification serves as a testament that you have acquired the necessary data provisioning and data modelling skills in SAP HANA Cloud and SAP HANA, which are essential for the role of an SAP HANA data engineer. By securing this certification, you exhibit a clear understanding and proficiency in these areas, making you an ideal candidate for roles requiring these skills. The foundation of this certification is based on the knowledge and expertise gained through the related SAP HANA data provisioning and data modeling learning journeys or training courses. These courses provide comprehensive insights and in-depth knowledge, equipping you with the skills needed to excel in the SAP HANA environment. In essence, this certification not only validates your skills and knowledge in SAP HANA data provisioning and modeling, but it also enhances your credibility as a professional in this field.

Exam Details

Exam Code: C_HAMOD_2404
Exam Name: SAP Certified Associate – Data Engineer – SAP HANA
Exam: 80 questions
Cut Score: 66%
Duration: 180 mins
Languages: English

Topic Areas

Building calculation views 21% – 30%
Configuring modeling functions 11% – 20%
Optimizing the performance of models 11% – 20%
Managing and administering models 11% – 20%
Provisioning Data to SAP HANA 11% – 20%
Working with SQL and SQL Script in models <= 10%
Securing models <= 10%

View Online SAP HANA Data Engineer C_HAMOD_2404 Free Questions

1. Why would you choose to implement a referential join?
A.To develop a series of linked joins
B.To define conditions for potential data source pruning
C.To reuse the settings of an existing join
D.To automate the setting of cardinality rules
Answer: D

2. What is the objective of calculation view instantiation?
A.Generate an optimized run-time model based on a calling query
B.Identify potential performance issues
C.Trace of the run-time of a calculation view
D.Deploy a calculation view to a production system
Answer: A

3. What are the advantages of column store tables compared to row store tables? Note: There are 3 correct answers to this question.
A.Higher data compression rates
B.Improved write performance on frequent updates
C.Additional indexes are used
D.Parallel access is improved
E.Higher performance for query operations
Answer: A, D, E

4. What are some best practices for writing SQLScript for use with calculation views? Note: There are 2 correct answers to this question.
A.Control the flow logic using IF-THEN-ELSE conditions.
B.Break up large statements by using variables.
C.Choose declarative language instead of imperative language.
D.Use dynamic SQL.
Answer: B, C

5. Why would you use the Transparent Filter property in a calculation view?
A.To include columns that are NOT requested by a query
B.To avoid columns being unnecessarily used in an aggregation
C.To apply filters that are hidden from the end user
D.To allow filter push-down in stacked calculation views
Answer: B

6. Which of the following approaches might improve the performance of joins in a CUBE calculation view?Note: There are 2 correct answers to this question.
A.Specify the join cardinality
B.Limit the number of joined columns
C.Use an inner join
D.Define join direction in a full outer join
Answer: A, B

7. Why would an SQL developer work with SQLScript?Note: There are 3 correct answers to this question.
A.To automate the generation of the code
B.To pass parameters from calculation views
C.To exploit additional data types
D.To include ABAP syntax in the code
E.To implement conditional logic
Answer: B, C, E

8. What are the key steps to implement currency conversion in a calculation view?
A.Enable the measure for conversion Choose client, source, and target currencies Choose conversion date and rate type Deploy the conversion rule
B.Enable the measure for conversion/Choose client, source, and target currencies/Choose conversion date and rate type/Assign the conversion rule to your calculation view
C.Assign semantic type/Choose client, source, and target currencies/Choose conversion date and rate type/Define an expression in a calculated column
D.Assign semantic type Enable the measure for conversion/Choose client, source, and target currencies/Choose conversion date and rate type
Answer: D

9. Why would you write your SQL code in a procedure instead of a function? Note: There are 3 correct answers to this question.
A.To modify the content of a table
B.To process input parameters
C.To implement SQLScript syntax
D.To develop a dynamic analytic privilege
E.To generate multiple tabular output data sets
Answer: A, B, E

10. Which are types of calculation views?
Note: There are 3 correct answers to this question
A.CUBE WITH STAR JOIN
B.COMPOSITE
C.CUBE
D.DIMENSION
E.SEMANTIC
Answer: A, C, D