Att köpa icke-recept och receptbelagd medicin online kan vara kul för alla

InnehållsförteckningFå denna rapport om tillgänglighet av antibiotika för köp utan en …Dussintals webbplatser som säljer knock-off viktminskningsläkemedel kan vara kul för alla

Läkemedelsbutiker säljer produkter som smärtstillande medel och även dekongestanter så att du kan vägra droger i livsmedelsbutiker. Många av de icke-receptbelagda föreskrivna som snabbt erbjuds på den europeiska marknaden kan upptäckas i Italien. Förskrivna mediciner kan bara förskrivas genom läkare men säkert inte alla läkare kan föreslå dem. Icke-föreskrivna läkemedel kan faktiskt spridas av para-farmacies som faktiskt inte är auktoriserade som apotek, men är faktiskt fortfarande föremål för de krav som är utarbetade på grund av den administrativa byrån för wellness.

Istället,. Om du faktiskt behandlas av det landsomfattande sjukvårdssystemet måste du betala en liten co-betala på ditt recept som varierar beroende på produkt. Apotekare i Italien kan säkert inte förskriva medicin samt bara kliniska läkare licensierade och också sanktionerade för att uppträda i Italien kan rekommendera medicinering. Farmakologer dispenserar terapeutiska föremål genom föreskriven som kommer från en certifierad klinisk läkare men de kan lätt föreslå medicinskt läkemedel.

Leta reda på hur icke-receptbelagda läkemedel regleras och certifieras också. Icke-receptbelagda läkemedel, dessutom som kallas mot motläkemedel, är faktiskt hälsoprodukter som faktiskt kan fås utan en läkares föreskrivna.

På en gång är de hot som är kopplade till missbruk av icke-receptbelagda läkemedel faktiskt, utöver det anropade utbildningen och lärandet och instruktionen för individen. De litterära verken tar också faktor för att överväga effekterna av en regleringsknapp i relationerna till individuell kontroll, som kommer från standardspecialisten (allmänläkares) synvinkel samt förändrade (jag.e., Extra energisk) roll för farmakologer (Andrade et al., 1999; Vamvakopoulos et al., 2008).

Denna rapport avser att täcka litteraturutrymmen för att bestämma den ekonomiska effekten av regleringsomkopplaren, med användning av Italien som ett exempel. Den italienska läkemedelsenheten separerar läkemedel i tre kategorier: klass A, som består av läkemedel för allvarliga och allvarliga sjukdomar som kompenseras på grund av SSN (Servizio Sanitario Nazionale) i varje inställningar; Klass H, som endast inkluderar läkemedel som återbetalas om de användes i miljön i sjukvården; och icke-återbetalningsbara läkemedel, som inkluderar både vissa RX och även receptfria läkemedel.

Att köpa icke-recept och receptbelagda mediciner online förklarade

För läkemedel som inte är receptbelagda är både kostnader och även distributionsområden gratis. Medan det slutliga priset på icke-återbetalningsbara RX-läkemedel faktiskt är detsamma över hela landet, kan kostnaderna för icke-receptbelagda mediciner variera mellan apotek och olika andra distributionspunkter (para-farmacies och motbjudande köpmän. Eftersom 2006 (lagstiftningsmandat 223/2006), är para-farmacies (3 156 2014) och bruttoförsäljare (340 regioner i bruttoffärer) licensierade för att distribuera icke-receptbelagda läkemedel, gav att inköpen faktiskt övervakas av en farmakolog och även en Separat plats för medicinförsäljning görs faktiskt (avsnitt).

Kommer från en styrande synvinkel är läkemedel som inte är receptbelagda faktiskt utgifter utanför fickan, förutom att de kommer från undantag för vissa människor som måste ta itu med ovanlig sjukdom. Tidigare kännetecknades de faktiskt mellan de som kunde befordras till samhället såväl som kunde ges över räknaren (OTC) såväl som de som lätt inte kan (SOP). Beroende på en senaste åsikt (Sentenza Consiglio Di Stato 2217/2017) kan dock alla vara receptbelagda mediciner att annonseras: Således är OTC och även andra andra icke-receptbelagda läkemedel faktiskt olika bara för deras över och också ansvariga för räknaren Särskilt topp naturen.

För att ungefärliga effekterna på arbetarnas förlust av produktivitet under bläddringen genom att bläddra igenom antogs det faktiskt att varje patient kan ägna mellan 0.25 såväl som 0.5 gånger per besök. Denna matris, i folkets synvinkel, inkluderar tidsramen för att gå till, dock också möjligheten att gå till GP, tillsammans med den möjlighet som förlorats i kö och att komma tillbaka på jobbet/hemmet.

Med tanke på att många av den ekonomiska utvärderingen som antar det samhälleliga perspektivet inkluderar bara arbetarnas tidsbod, bestämde våra experter kostnadsbesparingar i synvinkel: anställdas synvinkel enkelt och även arbetarna och pensionerade synvinkel blandade blandade. I slutändan bestäms resultaten från de aktiverade farmaceutiska utgifterna genom att erbjuda teorierna om kostnader och även intagssorter för läkemedel som förlorade RX -stående.

För att uppskatta påverkan av hastighetshöjningar på höghet, kostnaden för behov av OTC -mediciner 2015 (= 0.00378) applicerades faktiskt. Kort sagt, den goda modifieringen av 1% av priserna orsakade en minskning av intaget på 0.378%. Kravet är verkligen inte elastiskt tillräckligt för att kompensera för anpassningen av kostnaden.

I situationen för att skifta från Rx icke-återbetalningsbara såväl som SOP till OTC antas en intagstillväxt så mycket som 10 respektive 30%. Förklaringarna till den förväntade ökningen är faktiskt (i) den förbättrade exponeringen av föremålet, till följd av AD; (ii) (För medicineringsförändringar som kommer från Rx till OTC) Den större vinståtkomsten till, eftersom OTC faktiskt är lättillgängliga även utanför Community Drug Stores.

Marknad för växelbara läkemedel genom högsta prioritet (2015). * Klassificerad som OTC minst i 3 av fyra stora europeiska länder.

Det mellanliggande kraftfulla fallet orsakar en kostnadsminskning mellan 1.3 (precis vid minsta människors tider per se, i.e., 0.25 gånger) såväl som 2.05 (precis i fall av max individers tid per utcheckning, jag.e., 0.5 dagar) miljarder euro (respektive relaterade 25 respektive 39 euro per capita) inkomst). SSN påverkas faktiskt inte genom en variant i kostnader om de granskas tillsammans med den stationära omständigheten, eftersom effekterna av kostnader och också konsumtionsvarianter har ett inflytande när medicinerna köpa cialis online faktiskt har omklassificerats och faktiskt är av den anledningen inte längre täckta på grund av SSN.