Cook for Fun with dinner ideas, lunch and healthy recipes, helpful cooking tips and techniques from all around the world!

Savory cheese muffins

Today we’re featuring just another cheese muffins recipe. With it’s fluffy texture and rich taste, muffins are favored even by gourmet connoisseurs.

Recipes for English muffins appear in published cookbooks from the early 18th century, although the product is undoubtedly older than that. According to some, muffins were made as far back as Victorian England in the 10th century.
Of course, they looked far from what we know them today. They were flat and baked in rings directly on a hot plate. And from America, muffins in baskets, or as we are used to recognizing them most often, are spreading.

Фауната, този богат и разнообразен свят от живи същества, непрекъснато възхищава с биологичното си разнообразие. Всеки участък на нашата планета представлява уникален театър, на който се разиграват спектакли от различни форми на живот, които изпълват Земята ни.

В тази статия: лъв, лъвица, лъвски прайд. Лъвовете са единствените котки, които живеят на групи. Те са известни с това, че са лоялни към семейството си. Но яхната гордост понякога означава, че те не държат членовете на семейството в прайда си, особено ако са мъжки.

лъвски рев
Ревът на лъв може да се чуе от най-малко 5 километра, което го прави ефективно териториално изявление. Като вид лъвовете имат способността точно да определят броя на членовете в ревяща група и ще се бият с натрапниците само ако са уверено числено превъзхождани.

Мъжкият лъв може да прогони своя роднина от прайда, ако има възможност той да стане конкуренция. След като мъжкият лъв е достатъчно възрастен, той трябва да формира свой собствен прайд. Те правят това, като придобият надмощие над друг лъв. Лъвовете в прайд се защитават един друг от външни роднини и други хищници. Прайдовете се състоят от 2 до 40 лъва, около 4 мъжки лъва, плюс или минус дузина лъвици и техните млади. От 1995 г. броят на лъвовете е намалял с 50%, което означава, че те са уязвими на изчезване според National Geographic.

 

Рецепта за фунийки с крем

Продуктите за тези фунийки с яйчен крем са малко повече, но затова пък си заслужава времето и усилията. Ако помните тези фунийки с млечен крем, направете и на вашите деца, тези вкусни сладки, които гарантирано ще се запечатат в съзнанието им за цял живот. Гледката от множеството пълнени фунийки с крем на масата просто е впечатлявща с тази рецепта.

Печете фунийките на 170-180 градуса, докато почервенеят леко. Изваждат се от формичките, докато са още топли.

фунийки с крем

За крема се разбиват жълтъците заедно със захарта, нишестето и малко прясно мляко. Останалото мляко се слага в подходяща тенджерка на средна температура и към него се прибавя яйчената смес. Бърка се непрекъснато до сгъстяването на крема. Прибавят се маслото и ванилията и се разбърква.

Лимфоцитите са бели кръвни клетки, които костният ви мозък произвежда, за да помогне за регулирането на имунната ви система. Вашите лимфоцити се намират в кръвта, лимфните възли, далака и сливиците. Най общо казано съществуват три вида лимфни клетки:

  • В клетки,
  • Т клетки и
  • NK клетки (естествени убийци).

Функцията на лимфоцитите е да разпознават и реагират на инфекциозни патогени, като бактерии и вируси. След като тези патогени бъдат идентифицирани, лимфоцитите помагат за създаването на имунен отговор, който помага за елиминирането на вредните клетки от тялото ви.

Функция на лимфоцити

Лимфоцитите са ключов компонент на вашата имунна система и помагат на тялото ви да се предпази от инфекции и заболявания. Основната функция на лимфоцитите е да разпознават и реагират на патогени и други вредни клетки, които причиняват инфекция. Примери за патогени включват бактерии, вируси и гъбички. Вашите лимфоцити също могат да помогнат на тялото ви да се бори с рака.

Някои лимфоцити могат да действат като памет на имунната система. След като влезете в контакт с известен патоген, тези лимфоцити ще го разпознаят и бързо ще реагират, като го атакуват, така че да не се заразите отново със същото заболяване. Например, когато се разболеете от варицела , обикновено няма да се разболеете отново благодарение на вашите лимфоцити. Ето защо ваксините помагат за предпазване от определени заболявания.